Новини

Бібліотека Київського військового ліцею поповнилась книжками завдяки Проекту збереження друкованої культурної спадщини

19.02.2019

Більше сотні книг передали до бібліотеки Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Серед них військово-патріотичні видання, твори художньої літератури, видання зарубіжних та українських класиків, а також повне зібрання творів Івана Франка у 50 томах.

Передав книги до бібліотеки ліцею 18 лютого голова львівської обласної організації Українського товариства охорони пам′яток історії та культури Андрій Салюк. Частина книжок, що поповнили книгозбірню навчального закладу, потрапили до України зі Сполучених Штатів Америки завдяки проекту з повернення бібліотек, що заснувало Товариство охорони пам’яток за підтримки компанії «Міст-America Inc.».

«Для ліцеїстів КВЛ збереження та повернення друкованих видань до України є прикладом дбайливого ставлення до культурної спадщини своєї країни», – наголосив під час передачі збірки начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Герой України Генерал Ігор Гордійчук.

Проект збереження друкованої культурної спадщини стартував у 2017 році. Мета проекту – дати друге життя книжкам з приватних бібліотек, які з тих чи інших причин більше непотрібні власникам у США. Благодійники, які мають бажання передати свої збірки книжок до України, надсилають їх до компанії «Міст-America Inc.», яка, на пільгових засадах, пересилає ці  бібліотеки до Львова, у Товариство охорони пам’яток. Після опрацювання (внесення до каталогу Проекту) книжки передають до академічних, університетських, спеціалізованих, дитячих чи сільських бібліотек України. 

На головному фото: секретар секції етнографії Товариство охорони пам’яток, засновник бойового мистецтва «ХОРС» Роман Яськів (ліворуч), Начальник Київського військового ліцею імені Богуна Герой України Генерал Ігор Гордійчук (у центрі) та голова Товариства охорони пам’яток Андрій Салюк (праворуч).