Новини

У Товаристві відкрили виставку «Подвір’я нашого дитинства»

04.05.2018

4 травня 2018 року, в приміщенні ЛОО Українське товариство охорони пам’яток історії та культури (вул. Коперника, 40а) відкрилася фотовиставка Маркіяна Нестайка та Івана Радковця під назвою “Подвір’я нашого дитинства”.

Ця виставка спільний задум двох львів’ян, котрі виросли у Львові та дитинство провели серед однолітків у подвір’ях.

“Старі, з австрійських часів, житлові будинки у Львові мають здебільшого внутрішні балкони. Довгі, з залізним поручням, ці балкони оперізують поверхи таких будинків з краю в край. Влітку у гарну погоду жіноцтво нашого кварталу любило на гамірливих внутрішніх балконах ніжитися на сонці. Мамам і бабусям зручно було теж з висоти поверхів наглядати за своїми юними нащадками, що гралися з ровесниками внизу на подвір’ї. Голосні розмови перелітали з балкона на балкон, траплялося, що говорили одночасно кілька поверхів нараз. Серед мешканців панували доброзичливі стосунки спільноти і мало не родинна лагідність”, – писав свого часу у своїх спогадах Наконечний.

Автори виставки спробували показати складний, цікавий і яскравий світ, який кілька десятиль тому ховався у львівських дворик і знайти відповідь, що залишилось нам теперішнім.

Виставка триватиме до 18 травня. У день закриття кожен зможе придбати будь-яке фото за ним самим визначеною ціною. Кошти, зібрані на фотосушці організатори планують потратити на реставрацію церкви Богоявлення Господнього у селі  Кугаїв.